Nieuws & evenementen

6 myyttiä ja totuutta RFID:n käytöstä jakelukeskuksissa

October 14, 2015

Vaikka RFID on yhä yleisempää toimitusketjun tekniikkaa, sen käytöstä jakelukeskuksissa vallitsee joitakin myyttejä. Tässä kuusi myyttiä, joihin olen törmännyt:

1. Jakelukeskukset ovat jo automatisoituja, joten RFID tuo vain vähän lisäarvoa

Jakelukeskuksilla on toki käytössään mm. robotti- tai ääniohjaustekniikkaa. Jos RFID-tekniikkaa ei oteta käyttöön, jakelukeskukset eivät hyödynnä kattavasti prosessien automaatiota ja lähetysten/vastaanoton varmennushyötyjä.

Phil-Morrow

Phil Morrow on yritysten RFID-ratkaisujen ylijohtaja Checkpoint Systemsillä.

Ilman RFID-tekniikkaa jakelukeskukset luottavat konttien tunnisteisiin laatikon ja lavan sisällöstä. Jos jokaista laatikkoa ei avata (tai käytetä RFID-tekniikka), näiden tietojen paikkansapitävyyttä ei tunneta – tai itse asiassa sitä tunnetaan hieman. Auburnin yliopiston tutkimus jälleenmyynnin lähetysten tarkkuudesta vuodelta 2011 osoitti, että eroavuus etukäteen annettujen lähetysilmoitusten (ASN, Advanced Shipping Notice) ja fyysisten lähetysten välillä jälleenmyynnissä on keskimäärin 5,8%. Eli jos jälleenmyyjä käsittelee miljoona laatikkoa vuosittain, 58 000 laatikon tiedot eivät pidä paikkaansa ASN:n mukaan.

RFID auttaa varmistamaan, että laatikot sisältävät oikean määrän tuotteita ja oikean valikoiman (koko, väri jne.) saapuessaan jakelukeskukseen ja sieltä lähtiessään, sillä RFID tarjoaa tarkat tiedot jokaisen laatikon ja lavan sisällöstä. Näin jakelukeskukset voivat seurata tarkasti kaikkea rakennukseen saapuvaa ja lähtevää tavaraa avaamatta yhtäkään laatikkoa.

2. RFID-tekniikan käyttö jakelukeskuksissa ei ole niin tärkeää, jos organisaatiolla on omnikanavatoimintaa

Jos tiedot tehtaalta lähtevistä ja varastolle siirtyvistä lähetyksistä ovat epätarkkoja, niin tiedot siitä, mitä varastolta lähtee ja liikkeeseen saapuu, voivat olla myös vääriä.
Jos asiakkaasi menee myymälään, eikä löydä tuotetta, tai tilaa tuotteen verkosta, mutta saa kuulla myöhemmin, että tuotetta ei ole saatavilla – ongelmat tarkkuuden ja jälleenmyynnin kannattavuuden kanssa ovat samoja. Jälleenmyyjä, jolla on keskimäärin neljän tuotteen tapahtuma, ja jolta puuttuu ydintuote, voi menettää kolmen tai useamman lisätuotteen myynnin. Siksi oikeat tuotteet hyllyillä asiakkaita varten ovat ehdottoman tärkeitä.

Ilman RFID:tä jälleenmyyjä voi ainoastaan olettaa, että koska kontin tunniste on identtinen varastoon tulleen ja sieltä lähteneen tunnisteen kanssa, hänellä on hallussaan oikea kauppatavara. Tiedämme kuitenkin, ettei asia ole aina näin. RFID:n käyttö tarkkojen tietojen keräämiseksi lähetyspisteestä varaston kautta kaikkiin jälleenmyyntipaikkoihin on tärkeä menestyvän omnikavanohjelman edellytys.

3. Jokainen jakelukeskus ja kolmannen osapuolen logistiikkapalveluiden tarjoaja on erilainen, joten out of the box – ratkaisut eivät toimi

Jokaisella yrityksellä on ainutlaatuinen tapansa harjoittaa liiketoimintaa. Jokainen näkemäni jakelukeskus ja kolmannen osapuolen logistiikkapalveluiden tarjoaja käyttää liukuhihnaa, lastauslaiturin ovea, ripustustelinettä ja sovellusratkaisua. RFID-järjestelmissä käytetään standardisoituja rajapintoja, jotka integroituvat automatisoitujen varastonhallintaratkaisujen kanssa. Sellaisenaan RFID-järjestelmät toimivat hyvin lähes kaikissa jakelukeskusympäristöissä.

4. RFID-tekniikka on käyttökelpoinen vain varastonhallinnassa

Vaikka varastonhallinta on hyvä olemassa, RFID:n käytössä on muita etuja: vahingontorjunta, suojaus poikkeavia reittejä vastaan, omnikanavien toteutus ja erääntymispäivän hallinta. Kun koko toimitusketjun lähetystietoihin saadaan läpinäkyvyyttä, on helppo huomata, jos ja kun jokin kauppatavara puuttuu jakelukeskuksessa tapahtuneen varkauden, rekkojen poikkeavien reittien vuoksi tai jopa kuljetuksesta pudonneiden pakkausten vuoksi. Lisäksi RFID-tekniikan avulla voidaan määrittää, milloin vanhan varaston säilyvyysaika on mennyt ohi, jolloin ainoastaan käyttökelpoista kauppatavaraa lähetetään ja vastaanotetaan jälleenmyyntiin

5. RFID on liian vaikea ottaa käyttöön; meillä ei ole varaa varastojen käyttökatkoksiin tai integrointiongelmiin varastonhallintajärjestelmän kanssa

Kun jälleenmyyntitoiminnoista tulee monimutkaisempia ja toimitusketjut ovat vähemmän suoraviivaisia, jakelukeskuksen pyörittäminen ilman RFID-tekniikkaa on vaikeampaa. Jakelukeskuksissa ei pitäisi olla käyttökatkoksia RFID:n käyttöönotossa – erityisesti silloin jos RFID otetaan käyttöön yhdelle linjalle kerrallaan. Kuten aiemmin mainittiin, RFID-järjestelmissä on standardi-integrointi varastojen hallintajärjestelmiin.

Mieti menetettyjen mahdollisuuksien kustannuksia! Mitä maksaa se, ettet tiedä tarkasti, mitä otat vastaan ja mitä lähetät? Kuinka paljon aikaa ja rahaa kuluu lähetysten paikkansapitävyyden tarkastamiseen? Mikä on myymälävarkauksien hinta organisaatiollesi, jos varkaita ei tunnisteta ja pysäytetä heti? Mikä on niiden menetettyjen asiakkaiden hinta, jotka vastaanottavat vääriä, epätäydellisiä tai myöhässä saapuvia tilauksia? RFID on yhä uudelleen todistanut tarjoavansa nopeita investointien tuottoprosentteja.

6. RFID:sta on hyötyä vain jälleenmyyjille

Itse asiassa RFID-tekniikkaa voidaan käyttää kaikissa ympäristöissä, joihin liittyy lähettämistä ja vastaanottamista. Valmistajat, jakelukeskukset, jälleenmyyjät ja palveluntarjoajat tarvitsevat automatisoituja tapoja tietääkseen, mitä rakennukseen tulee ja mitä sieltä lähtee, mikä on kunkin lähetyksen tila, ja onko toimituksissa poikkeamia, jotka vaativat välitöntä huomiota. Automatisoitu logistiikka/hallintaketjun seuranta on tarkkaa monilla eri teollisuudenaloilla — monimutkaisista ilmailun arvoketjuista huippumuotitaloihin.

Phil Morrow on yritysten RFID-ratkaisujen ylijohtaja Checkpoint Systemsillä. Hän on vastuussa OAT Foundation Suite enterprise RFID-alustasta, ja on konsultoinut liiketoimintaprosesseja useassa RFID jälleenmyynti- ja toimitusketjujen käyttöönotossa Yhdysvalloissa ja Euroopassa.