Nieuws & evenementen

RFID-etiketit vaatteissa: Kitkattoman toimitusketjun ABC

October 14, 2015

Oikean RFID-etiketin valitseminen vaatteisiin on tärkeää, jotta jälleenmyyjät voivat seurata varastoja ja toimittaa ensiluokkaisia asiakaskokemuksia.

Haluatko olla tunnettu toimitusketjunne kitkattomista jakeluprosesseista? Alla on lueteltu kolme avaintekijää ennen RFID-etiketteihin investoimista.

1. Tulostaminen ja tietojen eheys

Koodauksen, tulostuksen ja RFID-tietojen eheyden tarkastuksen tulisi kaikkien tapahtua samassa paikassa. Tehokkuuden ja tietojen paikkansapitävyyden varmistamiseksi etikettien hallinta tulisi tehdä samassa paikassa kuin ompelu ja tikkaus. RFID-etikettien asianmukainen koodaus varmistaa varastosi täyden näkyvyyden ja hallinnan. Nopeasti koodattujen RFID-etikettien tulisi kuitenkin vastata tiedon laadun kriteerejä – RFID-etikettien tietojen tulisi luettuina olla 99.9 %:n tarkkoja.

Jos etiketteihin tulostetut hinnat ovat vääriä, ne vaikuttavat voittoihin. Merkkiin tulostettujen tietojen täytyy vastata etikettiin koodattuja tietoja. Etiketti voidaan tarkistaa sähköisen tuotekoodin testerillä, jolla varmistetaan tietojen yhtenäisyys.

RFID-etiketin lukualue on tärkeä tekijä varaston näkyvyydelle. Lukualue tukee varastotietojen laatua laatikon sisällön paikkansapitävyydestä jakelukeskuksissa hyllyillä olevaan tuotetason mittaamiseen. Huonolaatuisista, lukukelvottomista etiketeistä aiheutuu ongelmia myymälätasolla sekä omnikanava -tilausten täyttämisessä.

2. Myyjän ohjeet ja laadunhallinta

Oli tuotantopaikka missä tahansa, ohjeita on noudatettava. Tällä varmistetaan, että RFID-etiketti tulee oikeaan kohtaan joka vaatteessa. Ohjeet eroavat tuoteperheittäin ja etiketin ompelutavan mukaan. Voit tulostaa EPC-koodin taskun merkkiin ja piirtää katkaisuviivan numerolle, jonka asiakas ottaa talteen, mikäli tuote tarvitsee palauttaa valmistusvian vuoksi.

3. Sertifioitu laadunvarmistus

Varmista RFID-etikettiä valittaessa, että se on testattu upotteen testausmetodilla. Upotteet testataan koodauksen, lukemien ja tietojen paikkansapitävyyden osalta käyttösovelluskohtaisesti. Testauksia tekevät kolmannet osapuolet, kuten ARC, Auburnin yliopiston RFID-laboratorio Yhdysvalloissa. Se julkaisee eri sovellusten kategoriasertifikointeja verkkosivullaan:

GS1 US -tuotetason RFID-työryhmä julkaisi äskettäin TIPP-protokollan (Tagged Item Performance Protocol) tasot, ja työskentelee nyt globaalien standardien parissa. EEC Düsseldorfissa julkaisee myös vuosiraportin RFID-upotteiden suorituskyvystä kerran vuodessa, kertoo Checkpointin RFID-kulutushyödykkeiden ylijohtaja Umesh Cooduvalli.

Ratkaisuntarjoajat parantavat jatkuvasti RFID-merkkien toimintaa, laatua ja toiminnollisuutta. Checkpoint Systemsillä on vahva maailmanlaajuinen R&D-tiimi, joka työskentelee innovaatioiden parissa päivittäin. RFID ei ole enää pelkkä konsepti – se tarjoaa todellisia tuloksia valmistajille ja jälleenmyyjille sekä omnikanavien vaatimaa varastoiden tarkkuutta, muistuttaa ARC:n perustaja Bill Hardgrave.